detector.media
01.08.2011 11:48
Скорочений оператор-афганець виграв суд у НТКУ (ДОПОВНЕНО)

Колишній оператор Національної телекомпанії України Володимир Трачук виграв апеляційний суд у НТКУ щодо свого скорочення. Цю інформацію він особисто підтвердив «Детектор медіа».

 

Пан Трачук пропрацював у телекомпанії понад 18 років і був скорочений 5 липня 2010 року. Він подав до суду, оскільки вважав рішення про скорочення незаконним. «Я - учасник бойових дій в Афганістані, пропрацював на телеканалі понад 18 років і ніколи не думав, що мене скоротять», - зазначив пан Трачук у коментарі ТК.

 

Як розповів Володимир Трачук, спочатку він подав заяву до Святошинського районного суду міста Києва і першу інстанцію програв. Але потім подав апеляцію і виграв її. Суд відбувся 26 липня 2011 року. Згідно з рішенням суду, він має бути поновлений на посаді і отримати компенсацію за незаконне звільнення.

 

ТК отримала коментар юридичної служби НТКУ: «При звільненні Трачука В. Національною телекомпанією України повністю дотримано вимог чинного трудового законодавства України. Рішенням суду першої інстанції у позові Трачука В. до НТКУ відмовлено повністю. Апеляційним судом м. Києва у справі за позовом Трачука В. до НТКУ проголошено лише вступну та резолютивну частини рішення. На даний час не виготовлено повного тексту рішення, у зв'язку з чим, будь-які коментарі стосовно підстав, з яких виходив суд, є передчасними. Національна телекомпанія України планує оскаржити рішення Апеляційного суду м. Києва у  касаційному порядку».

 

Нагадаємо, на зборах НТКУ 23 квітня 2010 року керівництво компанії оголосило про повне скорочення штату у зв'язку зі зміною структури, про яке всі працівники будуть попереджені за два місяці. У результаті було скорочено близько 10% працівників.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY