detector.media
26.07.2011 14:21
У США стрімко зростають прибутки кабельних каналів
Рекламні продажі кабельних телеканалів вперше вийшли на один рівень із «великою четвіркою»

Кабельні телеканали у США збільшують рейтинги телеперегляду, а разом з цим і обсяги проданого інвентарю. Таким є результат міграції американських глядачів від «великої четвірки» ефірних мовників, пише Warc.com.

 

The Wall Street Journal повідомляє, що рейтинги зросли на 9-16% порівняно з минулим роком. TNT і TBS, які належать Time Warner, зафіксували покращення на 12-13%, а Bravo (належить NBC Universal), E! і Oxygen - на 11-14%.

 

Також на 15% відсотків збільшилися продажі інвентарю кабельників. Загалом було продано рекламного часу на суму близько $9,3 млрд.

 

За даними Deadline.com, «велика четвірка» змогла продати близько 80% свого рекламного часу під час афронт-сезону цього року, разом із попередньо проданим інвентарем це склало близько $9,2 млрд. Цифри вищі, ніж 2010 року (відповідно 77% та $8,5 млрд).

 

Таким чином, обсяги продажів кабельних телеканалів вперше вийшли на один рівень із «великою четвіркою».

 

Коментуючи успіх кабельників, аналітик Barclays Capital Ентоні ДіКлементе зауважив: «Було два чинники, які допомогли кабельникам зрівнятися з ефірними мовниками. По-перше, це перехід глядачів до кабельного мовлення, що підняло його рейтинги, а також можливості для продажу інвентарю. По-друге, зменшився розрив цін між обладнанням бродкастерів та кабельників»

 

У той же час рекламні продажі загалом стрімко ростуть, відштовхнувшись від кризових антирекордів.

 

Згідно з «Інтернаціональним рекламним прогнозом» Warc, витрати на телебачення в США цього року зростуть на 3,8%, слідом за минулорічним ростом у 7,8%.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY