detector.media
26.07.2011 11:35
Луганська ОДТРК записала аудіокнигу для дітей з вадами зору

Дитяча студія телеведучих «Веселка» Луганської обласної державної телерадіокомпанії разом з радіо «Пульс» випустила перший аудіодиск для дітей з вадами зору - «Слухаємо і читаємо разом». Про це йдеться на сайті Держкомтелерадіо.

 

19 читців-студійців у віці від 5 до 14 років записали 21 літературний твір. На диску представлена класична дитяча, сучасна вітчизняна та зарубіжна література.

 

Хронометраж звучання - понад п'ять годин, кількість - 500 екземплярів. Для художнього оформлення макету аудіодиску використані малюнки 13-річної дівчинки з вадами слуху.

 

Слід відзначити унікальність цього проекту: аналогів аудіокниг, що начитані не професійними акторами або зірками естради та кіно, а дітьми для своїх однолітків, немає.

 

Проект благодійний. Казки й цікаві оповідання у виконанні своїх ровесників охоче слухають діти із вадами зору та маленькі пацієнти гематологічного центру та центрів реабілітації; їх уже роздали в спеціалізовані дитсадки, лікарні, інші заклади для слабозорих.

 

Зараз «Веселка» працює над двома новими аудіокнигами. У планах - підготувати та випустити аудіодиск у форматі аудіовистав разом з маленькими акторами інших студій із міст України, Росії, Білорусі. Тому Луганська ОДТРК звернулась до обласних державних телерадіокомпаній з пропозицією співпрацювати у підготовці нового проекту.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY