detector.media
21.07.2011 13:56
Володимир Хорунжий зніме український ЗD-фільм жахів про чупакабру

Продюсер Володимир Хорунжий зніме український фільм жахів в ЗD «Синевир». Про це повідомив сам пан Хорунжий, пише Gazeta.ua

 

«Це буде перший український 3D-фільм, знятий професійно. З усіма атрибутами голлівудського кіно. За жанром - трилер, містика і жахи. Події відбуватимуться у 70-х роках. Група молоді приїжджає на Синевир, у них пікнік з наметами і ночівлею. У ті часи у молоді не було місця для інтиму, тому вибиралися в походи. Їм не пощастило - вони обрали місце, де мешкає така собі чупакабра. Озеро взагалі матиме сильну містичну притягальну силу, тому що крім цього чудовиська будуть й інші потойбічні персонажі», - сказав він.

 

Як зазначив пан Хорунжий, у фільмі буде дотримано всіх законів жанру. «Якщо хочеш зняти фільм жахів і не звертаєш увагу на все, що було до тебе, кажеш: "Ми новатори!". Як правило, це буде кіно "обличчям в бруд". Те, що люди приїжджають на озеро - це закон жанру. У нашому фільмі хтось піде в кущі? Так, але ми це краще обґрунтуємо, щоб воно не виглядало по-ідіотськи. Знаєте, як буває у тупих фільмах: "Ой, у підвалі щось зашаруділо, піду перевірю. Світло не увімкну і не візьму зброї"», - розповів продюсер.

 

Зйомки «Синевиру» стартують у Карпатах уже в серпні. Роботу над фільмом планується завершити у грудні цього року. Наразі уже пройшли кастинги, відібрано акторів. Тиждень група зніматиме на озері Синевир, ще чотири - у лісі під Києвом. На 31 жовтня на Хелловін передбачається зробити презентацію 30-хвилинного промо-фільму. «Взяти виставковий павільйон і влаштувати там хоррор-фест для молоді. Зробити велику тусівку із концертом музикантів», - додав пан Хорунжий.

 

На фільм продюсер планує витратити менше мільйона доларів. Однак, як вважає пан Хорунжий, фільм може заробити у прокаті від трьох до п'яти мільйонів доларів. «Бюджет дуже-дуже скромний. Це якраз той випадок, коли вартість одного знімального дня "Аватара" Джеймса Кемерона буде бюджетом цього фільму. Це приблизно 700-800 тисяч доларів. Зараз продовжуємо шукати гроші на фільм, звертаємось до різних людей. Я кажу потенційним інвесторам: "Це не те, що ви думаєте, коли люди випрошують гроші і зникають". Кіно - це нормальна бізнесова діяльність», - зазначив продюсер.

 

Режисери стрічки - брати Олександр та В'ячеслав Альошечкіни. Вони були операторами українського 3D-фільму «Кохаю і крапка», в якому головну роль зіграла співачка Лілу. «"Кохаю і крапка" - це була проба пера. Десь вийшло, а десь ні. Альошечкіни три роки працювали над сценарієм "Синевиру". Зібрали гарну творчу групу», - каже Володимир Хорунжий.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY