detector.media
20.07.2011 13:13
У Словаччині припинила існування єдина українська газета «Нове життя»
У Словаччині припинила існування єдина українська газета «Нове життя», яка готувалася цього року відзначити своє 60-ліття. Про це повідомив колектив редакції у Пряшеві, інформує «Радіо Свобода».

 

Причина закриття - газета не дістала бюджетних коштів на фінансування. На потреби видання потрібно 24 тис. євро, газета ж отримала від держави всього 11 тис., тобто покрила видатки тільки за першу половину року. Інших надходжень не передбачається, та й підтримки з боку української держави немає, зазначив заступник голови Центральної ради Союзу русинів-українців Словаччини Павло Богдан.

 

«Нове життя» було започатковане в 1951 році і виходило двічі на місяць. Газету видавав Союз русинів-українців Словаччини, який нараховує понад 3 тисячі членів. Русини-українці Словаччини, які є її корінним населенням і заселяють переважно південно-східні регіони, за даними останнього перепису населення у 2001 році, нараховували понад 35 тисяч осіб.

 

«Вся система підтримки культури та преси національних меншин у Словаччині довгі роки зазнає критики не лише з нашого боку, а з усіх інших культурно-національних організацій і меншин у Словаччині. За такою системою не можна працювати планомірно, не можна розвивати народно-художню творчість та інші жанри культури. Цього року всі терміни здачі проектів, схвалювання проектів дуже затягувались з боку адміністрації заступника голови уряду у справах національних меншин пана Рудольфа Хмеля», - розповів «Радіо Свобода» Павло Богдан.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY