detector.media
11.07.2011 18:16
Проти Мостових і «Дзеркала тижня» розсилають фальшиві листи по редакціях і посольствах

Редакція «Детектор медіа» отримала поштове повідомлення, оформлене у вигляді «відкритого листа колективу "Дзеркала тижня. Україна"», у якому читачів видання просять допомогти «прибрати Мостових від керівництва видання». Лист, адресований шеф-редактору ТК Наталії Лигачовій, надійшов поштою.

 

«Мы не хотим превращения газеты в механизм медиакиллерства и заработка. Помогите убрать Мостовых от руководства издания. Верните права западному инвестору. Дайте свободно и честно делать свою работу и открыто смотреть людям в глаза», - йдеться в листі.

 

«Мы чувствовали себя более уверенно и защищено, когда одним из собственников был американец Юрий Орликов. Американских инвестор, фактически основатель газеты, а юридически владелец контрольного пакета акций (60%) следил за редакционной политикой и сдерживал поток джинсы. Но несколько лет назад его не стало, права перешли его сыну Алексу. А зимой этого года его, не предупредив, просто выкинули из бизнеса. Мостовые быстро создали новое предприятие», - пишуть автори тексту.

 

Під листом розміщені підписи співробітників «Дзеркала тижня. Україна», зокрема Сергія Рахманіна, Ігоря Маскалевича, Валентини Самар, Інни Ведернікової - загалом 57 підписів.

 

На конверті зазначений відправник: «03150, Украина, Киев-150, ул. Тверская, 6, Газета "Зеркало недели. Украина"». Водночас поштовий штемпель свідчить про те, що лист був надісланий з київського поштового відділення № 214, яке розташоване на вулиці Північній на Оболоні.

 

Редактор відділу культури «Дзеркала тижня. Україна» Олег Вергеліс, чий підпис також розміщений під листом, сказав «Детектор медіа», що цей лист є фальшивкою.

 

«Це провокативна фальшивка, яка не перша за тривалий час у зв'язку із ситуацією, яку нагнітають довкола тижневика "Дзеркало тижня". Спроби брудної і не дуже розумної дискредитації спочатку були у вигляді пробігів по Хрещатику, коли розмахували брудними гаслами, потім - коли роздавали безкоштовну фальшиву газетку біля станцій метро. А це черговий етап брудної нікчемної і надзвичайно підлої дискредитації», - каже Олег Вергеліс.

 

Він припускає, що автори «листа» використали підписи, які були розміщені в одному з листів колективу «Дзеркала тижня. Україна» на «Детектор медіа», й підмонтували їх під інший текст. За його словами, фальшивий лист, який отримала ТК, надійшов на адреси інших редакцій, а також деяких посольств. «Очевидно, публікації газети комусь стали поперек горла, можливо, представникам бізнесового крила. І це, очевидно, помста», - вважає він.

 

Пан Вергеліс зазначив, що у зв'язку із ситуацією довкола газети він особисто відчуває тиск з боку зовнішніх сил, але детальніше про це поки воліє не говорити. «Мені дуже прикро. Виявляється, чорні технології не зникають з нашого життя, хоча декларується, що йде поступовий рух до Європи, що преса повинна бути підтримана», - резюмував він.

 

Як повідомляла ТК, нещодавно в Києві біля станцій метро роздавали фальшиве «Дзеркало тижня» з «чорнухою» на Юлію Мостову й Анатолія Гриценка. Національна спілка журналістів України закликала покарати авторів фальшивки. Водночас колектив газети відреагував відкритим зверненням, у якому наголосив, що довіряє своєму керівництву. «Завдяки В.Мостовому та Ю.Мостовій нас не поцупили, не розорили й не закрили, хоча охочих не бракує. Ми пишаємося тими, з ким працюємо. Ми пишаємося тим, що робимо. Прагнемо робити це ще краще. Нам ні перед ким і ні за що виправдовуватися. Тим більше, що масштаби і методи кількамісячної анонімної кампанії проти нашого тижневика свідчать про те, що її ініціаторам не бракує ні коштів, ні «креативу», ні послужливих виконавців. Натомість у дефіциті мають тільки совість, порядність і смак», - написали співробітники «Дзеркала тижня. Україна».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY