detector.media
08.07.2011 17:21
Якоб Пройсс хоче, щоб «Інший "Челсі"» показав не ТВі, а Перший національний
Але перед телепрем’єрою волів би організувати кінопрокат

Телеканал ТВі зацікавлений у показі фільму «Інший "Челсі" - історія з Донецька». Представники каналу зв'язалися з авторами фільму і запропонували ТВі для телевізійної прем'єри картини в Україні.

 

Про це 7 липня повідомив режисер фільму Якоб Пройсс під час показу фільму в культурно-просвітницькому центрі «Майстер Клас» у Києві.

 

Як уточнив пан Пройсс «Детектор медіа», представники ТВі звернулися із відповідною пропозицією ще в березні, після прем'єри «Іншого "Челсі"», яка відбулася під час фестивалю Docudays UA. «Вони зв'язалися з продюсером і запропонували. Але він не готовий був погодитися, оскільки ще рано, ми ще хочемо зробити прокат». За інформацією режисера, канал запропонував небагато грошей за право показати фільм у телеефірі.

 

Пройсс також зізнався, що надав би перевагу загальнонаціональному каналу, який є політично нейтральним - не асоціюється з якоюсь політичною силою. В ідеалі, у ролі такого каналу він бачить Перший національний.

 

Але, як уточнив Якоб Пройсс ТК, поки що продюсери не зверталися з відповідною пропозицією до Національної телевізійної телекомпанії. Яку суму вони хотіли б отримати за право показу фільму - він поки сказати не може.

 

«Детектор медіа» запитала в гендиректора Першого національного Єгора Бенкендорфа, чи цікавить його можливість показати «Інший "Челсі"». Він відповів, що ані фінансової можливості, ані необхідності показувати цей фільм у нього немає, але якщо продюсери погодяться віддати фільм безкоштовно, то він подумає. «Якщо продукт хороший  і режисер буде готовий передати його на безоплатній основі, то чому б ні?, - зауважив Бенкендорф. - Може, навіть матиму це за честь. Але кошти на купівлю продукту гіпермінімальні. Я можу сказати, що бюджет на рік на виробництво усього продукту  - 4,7 млн грн. І я навряд чи буду купувати документальний фільм. Тому що я уклав угоду з іншою компанією, і у мене є близько 3 годин фільмів, які я можу вибрати. У мене є договір з ОРТ, і я візьму шикарні фільми на безоплатній основі. Тобто у нас немає такої можливості, і немає необхідності у цьому».

 

Перед телевізійним показом Якоб Пройсс хотів би організувати кінопрокат. Орієнтовно - восени цього року. «Це не блокбастер, ми розуміємо, що не зможемо дозволити собі телевізійну рекламу чи щось таке. Але якщо знайдемо спонсорів, то хотіли б хоча б у великих містах показати фільм у кінотеатрах. Тому що реакція глядачів дуже хороша, ми це вже бачимо», - зауважив він. За його словами, днями мають відбутися відповідні переговори з кількома українськими дистрибуторами.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY