detector.media
20.06.2011 20:47
TVi Europe мовитиме українською та польською мовами

Телеканал TVi Europe, який запускає генеральний директор ТВі Микола Княжицький, мовитиме 67% програм українською мовою і 33% - польською. Такими є умови ліцензії, що була отримана в польській Національній раді радіо і телебачення, повідомляє RP.pl.

 

На прес-конференції у Варшаві було повідомлено, що власниками TVi Europe, як і каналу ТВі, є Микола Княжицький і Костянтин Кагаловський (пан Княжицький, як писала ТК, є мажоритарієм).

 

TVi Europe транслюватиме фільми і серіали, закуплені в TVP (тривають відповідні переговори) і ретранслюватиме публіцистичні програми телеканалу Polsat News. З осені на TVi Europe щоденно виходитиме інформаційна програма «Події» каналу Polsat (через півгодини після трансляції в Польщі), а також міжнародний тележурнал «Це був день у світі» (зранку наступного дня після вечірньої трансляції в Польщі). Обидві програми будуть перекладені українською мовою.

 

За словами генерального директора ТВі Миколи Княжицького польсько-український проект повинен стартувати восени із запуском нової сітки мовлення ТВі. Сам ТВі також відтепер приділятиме більше уваги Польщі. Наприклад, представить щомісячну програму про головування Польщі в Європейському Союзі.

 

Нагадаємо, 14 червня TVi Europe отримав ліцензію польської Національної ради радіо і телебачення на супутникове мовлення. Канал вийде в ефір восени на супутнику AMOS. Найближчі інвестиції в проект, за словами пана Княжицького, становитимуть 5 млн доларів. Розвитком нового проекту займатиметься головний редактор ТВі Віталій Портников.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY