detector.media
16.06.2011 12:35
Роднянський запускає кінопроект з бюджетом $12 млн у Голівуді

Олександр Роднянський, засновник телеканалу «Студія 1+1» і колишній президент російського «СТС Медіа», запускає свій перший кінопроект у США. Він виступить продюсером нової картини Біллі Боба Торнтона Jayne Mansfield`s Car («Машина Джейн Менсфілд»). Про це пише російське видання «Коммерсантъ».

 

Олександр Роднянський має намір повністю профінансувати створення фільму з бюджетом $12 млн через свою компанію AR Films.

 

«Вихід на ринок США для мене є черговим кроком у побудові міжнародної кінокомпанії», - прокоментував пан Роднянський.

 

Зазначимо, що AR Films контролює російську кінокомпанію «Нон-стоп продакшн» і кінодистриб'ютора «Кіно без кордонів», а у квітні цього року вона придбала за 7,5-10 млн євро 51% німецької A Company, дистриб'ютора західного кіно в країнах Східної Європи.

 

Виробництво Jayne Mansfield`s Car повинно завершитися в цьому році, а в 2012 картина, дія якої відбувається в 1969 році на півдні США, вийде в американський та міжнародний прокат. Співпродюсером фільму виступить Гейер Косинські, продюсер фільмів «Містер і місіс Сміт» та «Підміна». Співавтором, режисером, а також виконавцем однієї  з ролей буде голлівудський актор Біллі Боб Торнтон («Армагедон», «Поганий Санта»). Також у стрічці зіграють Роберт Дювалл («Хрещений батько», «Апокаліпсис сьогодні»), Джон Херт («Чужий», «Людина-слон»), Кевін Бейкон («Таємнича ріка», «Аполлон-13») і Рей Стівенсон («Книга Ілая», «Каратель»).

 

Як говорить Олександр Роднянський, штат Джорджія, де знімається фільм, поверне 25% від інвестицій у виробництво, зроблених всередині штату. Враховуючи це, бюджет картини повинен окупитися вже на стадії зйомок за рахунок міжнародних продажів. Кінцеві домовленості з міжнародними дистриб'юторами можуть бути досягнуті вже у вересні цього року на кіноринку в Торонто, а з американськими - до або під час фестивалю Санденсе, який проходить у січні.

 

За словами голови ради директорів групи компаній Star Media, продюсера Влада Ряшина, з точки зору інвестицій робота з американським продуктом - одне з найбільш вигідних капіталовкладень: «Голлівудські фільми затребувані всюди. Основа успіху картини Олександра Роднянського уже закладений - зіркові імена акторів і режисера. Бюджет в $12 млн для фільму, в якому не буде особливих спец ефектів, може бути достатнім для якісного продукту», - вважає він.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY