detector.media
09.06.2011 10:59
Журналісти AFP страйкують через плани парламенту реформувати агентство

Працівники французького інформаційного агентства France Press (AFP) оголосили добовий страйк через плани з реформування агенції,пише Газета ру.

 

Таким чином співробітники агентства висловлюють своє невдоволення наміром парламенту прийняти закон, який передбачає реформу структури управління агентства, що, на думку співробітників, позбавить його автономії.

 

Як зазначили представники профспілок, журналісти AFP готові негайно відновити роботу якщо обговорення цього законопроекту буде знято з розгляду у Сенаті.

 

Законопроект передбачає внесення поправок до закону від 1957 року, згідно з яким агентство є незалежним від держави. Проект передбачає, зокрема, зміни в структурі адміністративної ради AFP і приведення норм роботи агентства у відповідність до загальних вимог Євросоюзу.

 

Під час страйку у національній інформаційній стрічці повідомлення не виходять. Міжнародна служба AFP веде роботу в колишньому режимі.

 

AFP було засновано у 1944 році на базі найстарішого в світі телеграфного агентства «Гавас», що припинило свою роботу в роки Другої світової війни. На сьогодні це одне з найбільших світових інформаційних агентств, що має понад 100 закордонних представництв.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY