detector.media
07.06.2011 10:45
Мультфільм про князя Олега отримав «Золоту пектораль»

Мультфільм «Як князь Олег на Візантію ходив», який входить до анімаційного серіалу «Історія України в постатях» виробництва компанії «Арт-відео», переміг у номінації «Анімаційні фільми» на ІІ Міжнародному кінофестивалі «Золота пектораль», що проходив у місті Трускавець на Львівщині.

 

В основі мультфільму (керівник проекту Зоряна Занюк), сучасна інтерпретація відомого історичного факту походу князя Олега на Візантію. Головні герої мультфільму - князь Олег та його найближче оточення, літописець Крук. Для того, щоб зробити мультиплікаційний фільм більш зрозумілим і цікавим дітям, персонажі-воїни іноді з\'являються з несподіваними елементами сучасності, наприклад, годинниками. Сам князь Олег представлений на фоні актуальної для наших днів теми збору податків. За словами князя, їх повинні платити усі, вчасно, по совісті і без надміру.

 

Робота виконана в класичній 2D анімації. Над фільмом працювали відомі художники-аніматори України. Оперний співак Володимир Гришко, який брав участь у нагородженні Зоряни Занюк, зазначив: «Я бачив цей фільм ще на початку його створення. Уже тоді був переконаний, що він отримає визнання. Мені сподобалася ця ідея і підхід авторів до її реалізації. Сьогодні ви заслужено отримали нагороду».

 

Цього року у ІІ Міжнародному фестивалі «Золота пектораль» змагалися кінематографісти в 11 номінаціях з десяти країн світу.

 

Надія Пастернак, для «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY