detector.media
02.06.2011 17:36
Чепак пообіцяла, що журналісти зустрінуться з охороною Януковича наприкінці червня

Наприкінці червня прес-служба президента України Віктора Януковича планує зібрати круглий стіл за участі журналістів, експертів і охорони глави держави. Про це повідомила прес-секретар Віктора Януковича Дарка Чепак, коментуючи плани щодо впровадження тематичних круглих столів для журналістів, пише УНН.

 

«Згідно з планом, наприкінці червня відбудеться "круглий стіл" між журналістами і охороною Президента. Крім того, туди приїде фахівець з ОБСЄ, який поділиться міжнародним досвідом», - зазначила Дарка Чепак.

 

Прес-секретар додала, що Інститут масової інформації буде збирати журналістів, а прес-служба Президента займатиметься організацією присутності фахівців і охоронців.

 

Як писала ТК, Дарка Чепак уже раніше зазначала, що спільно з Інститутом масової інформації та ОБСЄ готує проект круглого столу з журналістами та охороною президента. Нагадаємо, після інцидентів між охороною президента і журналістами, Дарка Чепак запропонувала виробити спільні правила роботи.

 

Нагадаємо, рік тому кореспондента телеканала СТБ Сергія Андрушка під час виставки «Агро-2010» повалив на підлогу охоронець президента після того, як журналіст намагався піти за президентом по закінченні брифінгу, аби поставити запитання. Пізніше Управління державної охорони вибачилось перед журналістом за невиправдане застосування сили з боку свого працівника.

 

Останній інцидент стався 25 травня цього року під час відвідування Віктором Януковичем учбового центру з підготовки прикордонників на Черкащині між охороною Президента та журналістами 5-го каналу.

 

Окрім цього, як повідомляла ТК, Дарка Чепак запропонувала запровадити проведення тематичних прес-клубів в Адміністрації президента для вирішення актуальних проблем медіа.

 

За її словами, наразі від журналістів надходить дуже багато питань. «Я шукаю майданчик, де їх можна було б обговорити. Я запропонувала панові Лубченку, щоб під час "круглих столів" виступили не тільки члени НСЖУ, а й представники інших профспілок журналістів», - сказала Дарка Чепак.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY