detector.media
02.06.2011 15:24
25% «СТС Медіа» продали за $1 млрд

25% холдингу «СТС Медіа» («СТС Медиа») в «Альфа-групп» придбала компанія Telcrest Investments, що належить «Національній медіагрупі» («Национальная медиа группа», НМГ) Юрія Ковальчука та нафтогазовій компанії «Ітера» («Итера») Ігоря Макарова. Сума угоди становить $1,07 млрд, повідомляє Lenta.ru з посиланням на «Интерфакс».

 

Закриття угоди відбулося 1 червня, хоча раніше повідомлялося, що укладання угоди триватиме до 23 серпня.

 

Одночасно з блокуючим пакетом Telcrest Investments отримала три місця з дев'яти в раді директорів холдингу. Співголовами ради залишуться глава «Альфа-банку» Петро Авен і генеральний директор найбільшого акціонера «СТС Медіа» Modern Times Group (MTG) Ханс-Хольгер Альбрехт.

 

На сьогодні 38,2% акцій «СТС Медіа» належать MTG, 37% - перебувають у вільному обігу на біржі NASDAQ.

 

Як писала ТК, про продаж 25-відсоткового пакету «СТС Медіа» стало відомо у квітні. «Альфа-групп» спочатку запропонувала цю частку MTG, однак найбільший власник «СТС Медіа» відмовився від угоди. Другим претендентом на чверть холдингу стала НМГ спільно з іншими інвесторами.

 

Власниками компанії Telcrest Investments, окрім НМГ та «Ітери», є «Сургутнафтогаз» (акціонер банку «Россия»), ТОВ «Медіасет» (належить банку «Россия» та афілійована з НМГ) та Abit Holdings Limited. Зазначимо, що банк «Россия», що належить підприємцю Юрію Ковальчуку, є основним власником НМГ.

 

НМГ володіє каналами РЕН ТВ (70%, зараз перебуває в процесі придбання решти 30% у люксембурзької RTL Group в обмін на 7,5% власних акцій), ТРК «Петербург» («Пятый канал»), а також 25% акцій «Первого канала». Окрім цього НМГ управляє видавничим домом «Известия» та іншими медіакомпаніями, зокрема сейлз-хаусом «Видео Интернешнл».

 

«СТС Медіа» управляє телеканалами СТС, ДТВ і «Домашний». Також холдингу належать медійні активи в країнах СНД і дві виробничі компанії («Сохо медиа» та «Костафильм»).

 

Нагадаємо, цього року «СТС Медіа» хоче купити телеканали в Українi та Бiлорусi. За інформацією «Дусі», російський холдинг нібито купив телеканал ТОНІС.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY