detector.media
01.06.2011 18:33
Податкові міліціонери відібрали фотокамери у трьох миколаївських журналістів

31 травня представники спецпідрозділу «Рись» Головного управління податкової міліції України забрали камеру у кореспондента сайту «Новости-N» Олександра Влащенка. Про це  повідомляє саме видання. Інцидент стався у приміщенні спеціалізованої державної податкової інспекції по роботі з великими платниками податків Миколаєва.

 

За інформацією видання, представник «Рисі» спробував забрати камеру і у кореспондента газети «Наш город» Наталії Барбарош.

 

«Здоровенного мента (а інакше назвати його не можна) не зупинило навіть те, що кореспондентом була жінка! Прийом був той самий: викручування рук! Журналістці вдалось сховати камеру під одяг і таким чином вона врятувала редакційне майно», - йдеться у матеріалі «Новости-N».

 

Обидва журналісти - Влащенко і Барбарош - приїхали до інспекції, щоб зробити матеріали про затримання місцевого бізнесмена Максима Шепеля. Про затримання їх повідомили адвокати бізнесмена.

 

Того ж дня, але дещо пізніше, повідомляє видання, четверо співробітників спецпідрозділу здійснили напад на кореспондента сайту «Преступности. Нет» Артема Дибленка. За інформацією порталу, у нього також намагались відібрати камеру, через це викручували руки і побили. Що пан Дибленко робив у податковій міліції - не зазначається.

 

Постраждалі журналісти звернулися до міліції. У коментарях ТК керівник відділу зв'язків з громадськістю міліції у Миколаєві Ольга Передеренко зазначила, що з приводу інциденту з журналістами «Наш город» и «Новости-N» була викликана оперативна група.

 

«Коли приїхала міліція, фотоапарат лежав на столику у коридорі. За словами журналістів, через певний час співробітники податкової винесли його і сказали, що його можна забрати. Однак журналісти його не забрали, можливо, він був зламаний або там були стерті фото. Тому вони викликали міліцію і задокументували цей факт, опитали свідків».

 

За її словами, фотоапарат вже повернений його власнику, а матеріали щодо інциденту будуть передані до прокуратури.

 

Як повідомили ТК у редакції «Новости-N», з фотоапарата Олександра Влащенка була стерта частина фото.

 

Щодо другого випадку - з Артемом Дибленком - Ольга Передеренко зазначила, що заява про цю пригоду до міліції не надходила: «Але оскільки  у ЗМІ з'явилась інформація про цей факт, щодо нього проводиться перевірка». Однак «Новости-N» пишуть, що напад на Артема Дибленка відбувся «на очах співробітників Миколаївського ГУВД».

 

«Детектор медіа» також звернулася до Державної податкової адміністрації по коментар і чекає на відповідь.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY