detector.media
23.05.2011 13:18
Газета «Хрещатик» заявляє про спробу цензури та готує акт непокори (ДОПОВНЕНО)

Редакція столичної муніципальної газети «Хрещатик» заявляє про спробу встановити системну цензуру та готує акт непокори. Про це йдеться у повідомленні газети, яке надійшло на адресу «Детектор медіа».

 

«Колектив редакції газети "Хрещатик" заявляє, що з 19 травня 2011 року начальник управління преси та інформації Оксана Збітнєва озвучила нові правила взаємостосунків між управлінням і редакцією. Відтепер усні рекомендації Збітнєвої обов'язкові для виконання комунальною пресою. За виконанням цих команд буде стежити спеціальна людина, до функцій якої входитиме інформування Збітнєвої про невиконання вказівок начальника управління», - йдеться у повідомленні.

 

Редакція газети не вважає за можливе перебувати з управлінням у таких відносинах і заявляє про спробу встановити системну цензуру над газетою Київради «Хрещатик». «Наразі редакція обговорює форму акту непокори. Про що буде оголошено після ухвалення такого рішення», - зазначає редакція газети.

 

Звинувачена в спробі цензури начальник управління преси та інформації Київської міської державної адміністрації Оксана Збітнєва у коментарі ТК зауважила, що не хоче поки що давати оцінок таким заявам, оскільки збирається сьогодні о 16-й годині зустрітися з колективом редакції газети «Хрещатик». «Ми рік чекали реорганізації комунальних ЗМІ. Я звернулася з листом до керівників всіх комунальних ЗМІ з проханням надати всі фінансові документи. Для того, аби ще раз оцінити відсоток списання накладу, надходження від реклами, всі витрати тощо, щоб проаналізувати фінансово-економічний стан кожного підприємства. До речі, всі комунальні ЗМІ мали підготувати і надати ці документи до 12 години 23 травня. Всі здали, окрім "Хрещатика"», - сказала вона.

 

За її словами, 17 травня на постійній комісії Київради з питань власності розглядався проект рішення про реорганізацію столичних комунальних друкованих ЗМІ (газети «Хрещатик», «Вечірній Київ» та «Українська столиця»). Їх пропонується об'єднати в одне комунальне підприємство зі збереженням всіх трьох брендів. «Це робиться для того, щоб оптимізувати адміністративні витрати, послуги з логістики, комерційного, рекламного відділів тощо. Крім того, всі три редакції територіально знаходяться в одному приміщенні», - зазначила пані Збітнєва.

 

Проект рішення про реорганізацію ЗМІ має пройти ще постійну комісію Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних, міжнародних зв'язків та інформаційної політики з питань ЗМІ, повідомила Оксана Збітнєва.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY