detector.media
03.05.2011 12:28
Янукович: Я робитиму все, щоб справа Гонгадзе була доведена до кінця

У Міжнародний день свободи преси президент України Віктор Янукович звернувся до українських журналістів. 

  
«... Я хотів  би сказати українським журналістам, що відстоюю і завжди буду відстоювати незалежність українських медій, підтримувати вільних журналістів і робити все, щоб справа загибелі журналіста Георгія Гонгадзе була доведена до кінця, а винні були покарані», - йдеться у тексті, опублікованому на сайті глави держави.
 

Янукович переконаний: незалежна Україна неможлива без незалежної преси. «Ми повинні домогтися завершення розслідування справ, пов'язаних із зникненням журналістів. Влада буде створювати умови для того, щоб журналісти почувалися вільно у нашій країні»,- сказав президент.  

 
Нагадаємо, у своєму зверненні щодо Міжнародного дня свободи преси  посол США в Україні Джон Теффт закликав українську владу «пам'ятати про взяті на себе зобов'язання щодо свободи преси і розслідувати випадки цензури та тиску на ЗМІ, притягаючи до відповідальності тих, хто перешкоджає реалізації права громадян бути поінформованим». 
 
Представники Freedom House у своєму щорічному звіті відзначили, що в Україні, де упродовж тривалого часу були найкращі показники у  регіоні, після приходу до влади Президента Віктора Януковича у 2010 році стало помітним згортання свободи преси. Серед іншого, були позбавлені частот ключові теле- і радіостанції, збільшилося переслідування журналістів, зросла самоцензура.  
 

«Детектор медіа»


detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY