detector.media
27.04.2011 19:31
Трубенкова, Кожем’якіна й Архіпов залишили «Вечірні вісті»
У ВВ триває «оптимізація» штату

У компанії «Інформальянс»,  видавця газети «Вечірні вісті» (ВВ), відбулися кадрові зміни. У березні посаду президента компанії залишила Наталія Кожем'якіна, а посаду генерального директора покинув Сергій Архіпов. На початку квітня звільнилася шеф-редактор ВВ Альбіна Трубенкова. Цю інформацію ТК підтвердив співзасновник ТОВ «Інформальянс» Сергій Палеха, який нині має 80% голосів у товаристві.

 

За його словами, в. о. гендиректора «Інформальянсу» стала Лілія Клименко, а в. о. головного редактора газети ВВ - Дмитро Бровкін. «Посада президента була рекламним кроком. Президента компанії на даний час немає. Я особисто вдячний Наталії Миколаївні (Кожем'якіній) за те, що за час, коли вона була президентом, з'явилися нові інвестори і були втілені в життя нові програми. Те, що вона пішла, було її особистим рішенням. Не було ані політичних, ані інших причин», - додав пан Палеха.

 

Тим часом, за інформацією ТК з власних джерел, за останній місяць з ВВ звільнено без компенсації приблизно 20 із 50 співробітників. «Враховуючи непрозорі відносини співробітників холдингу і його керівництва, більшість звільнених журналістів у цій ситуації не мало жодних шансів претендувати на компенсації, яких, по суті, усіх позбавили», - зазначає джерело. Однак деякі звільнені не виключають того, що звертатимуться за захистом до суду.

 

За словами Сергія Палехи, працівники звільнилися або за власним бажанням, або за згодою сторін. Він пояснює скорочення колективу оптимізацією та переформуванням видання, що було зумовлене фінансовими труднощами. Нагадаємо, з квітня 2011 року газета «Вечірні вісті» перестала бути щоденною. Тепер вона виходить двічі на тиждень: у четвер і п'ятницю. Фінансові негаразди почалися раніше: у березні у ВВ був конфлікт з орендодавцями через заборгованість.

 

У коментарі ТК Альбіна Трубенкова зазначила, що звільнилася за власним бажанням, додавши, що була не згодна зі скороченням періодичності газети. «Я вимушена була звільнитися, тому що тиск нового керівництва на мене й колектив був шаленим. Такого не може дозволити собі топ-менеджер, і мою позицію поділяє більшість тих, хто звільнився», - додала вона.

 

Зараз пані Трубенкова займається рестартом інтернет-проекту proEuropa, який існував у 2004-2009 роках.

 

Наталія Кожем'якіна у розмові з ТК нагадала, що Сергій Палеха колись працював генеральним директором компанії «Інформальянс», але вона його звільнила, тому що не вважала його професійний рівень достатньо високим. Сергій Палеха сказав ТК, що він ніколи не працював генеральним директором «Інформальянсу», а був співзасновником компанії.

 

«Нині Сергій Петрович входить до складу засновників компанії. Він має певні важелі впливу. Було досить складно працювати, я бачила, до чого все йде. Я менеджер, який нарощує темпи. А коли з незалежних від мене причин тенденція йшла до знищення, я прийняла рішення піти», - пояснила пані Кожем'якіна своє звільнення.

 

Зараз вона займається написанням художньої повісті та політичним консалтингом.

 

За словами пані Кожем'якіної, за нею з компанії пішла частина інвесторів. «Я залучала сторонніх інвесторів зі світу бізнесу. Це давало змогу нам бути достатньо незалежним ресурсом. Що зараз відбувається, я не знаю», - сказала вона.

 

За непідтвердженою інформацією, раніше головним інвестором проекту вважався народний депутат (БЮТ) Андрій Кожем'якін, але Наталія Кожем'якіна спростовувала це.

 

Люди, які залишили редакцію, називають все, що відбулося в газеті, «знищенням опозиційного видання перед виборами». Сергій Палеха відкидає такі звинувачення: «Те, що ВВ перебуває під загрозою закриття, - це відверта брехня. Ми будемо працювати. Якщо влада нас намагатиметься закрити, ми будемо про це заявляти», - сказав Сергій Палеха.

 

Довідка:

Компанія «Інформальянс» об'єднує газету «Вечірні вісті», портал INTV.ua і студію SVK-Production.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY