detector.media
19.04.2011 16:09
На «Первом канале» покажуть фільм «У суботу» про Чорнобиль
Тимчасом як в Україні поки що йтиме кінопрокат

26 квітня в Росії в рамках програми Олександра Гордона «Закритий показ» на «Первом канале» відбудеться телевізійна прем'єра ігрового фільму Олександра Міндадзе «У суботу». Про це повідомляє Lenta.ru.

 

Показ стрічки про вибух на Чорнобильській АЕС приурочений 25-літтю з дня катастрофи. У дискусії на «Закритому показі» візьмуть участь режисер і знімальна група фільму.

 

Нагадаємо, що у створенні стрічки брали участь Україна, Росія та Німеччина. Події розгортаються у Прип'яті 26 квітня 1986-го року - в день аварії на Чорнобильській АЕС. В центрі історії - внутрішній розлом головного героя, який випадково опинився в центрі подій.

 

Як повідомили ТК в українській компанії SOTA Cinema Group, яка співпродюсувала фільм «У суботу», телепрем'єра на українських телеканалах можлива тільки після завершення кінопрокату, який іще не розпочався.

 

Кінопрем'єра в Україні відбудеться 28 квітня в кінотеатрі «Київ», а з 5 травня починається український прокат фільму.

 

Прем'єра запланована за участі знімальної групи: до Києва мають приїхати режисер Олександр Міндадзе, актори Антон Шагін і В'ячеслав Петкун, продюсер Олександр Роднянський.

 

Російська кінопрем'єра картини відбулася 17 березня, а з 26 березня фільм ішов у російському кінопрокаті.

 

Як писала ТК, світова прем'єра «У суботу» відбулася на Берлінському міжнародному кінофестивалі 14 лютого.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY