detector.media
11.04.2011 16:24
Реєстрація інтернет-ЗМІ Дніпропетровська – першоквітневий жарт журналіста?

Редактор і засновник сайту «Журналістика Дніпропетровська» Сергій Воробей стверджує, що інформація про запровадження реєстрації інтернет-ЗМІ Дніпропетровщини губернатором Олександром Вілкулом - це його першоквітневий жарт. Про це він сказав у коментарі «Детектор медіа».

 

Сергій Воробей заявляє, що він є автором інформації, яку виклав 1 квітня на своєму сайті «Журналістика Дніпропетровська». «Телефонували колеги, питали і сміялися. Потім це затихло. А 6 квітня цей матеріал був викладений на сайті Deutsche Welle. Я зв'язався з Deutsche Welle, вони зняли цей матеріал. Але до того моменту це вже широко розійшлося по мережі. Жарт затягнувся. Я викладав спростування ще в понеділок (4 квітня), сьогодні (11 квітня) мені довелося скликати прес-конференцію, тому що "Стоп цензурі!" виступив із заявою», - сказав він.

 

На зауваження ТК, що на сайті «Журналістика Дніпропетровська» немає жодної дати, яка б доводила, що це повідомлення датоване 1 квітня, відтак виникають сумніви в тому, що це першоквітневий жарт, пан Воробей порадив зайти в календар сайту по даті 1 квітня, де відображатимуться тільки новини за цей день.

 

Доказом на користь того, що це жарт, пан Воробей вважає «маразматичність» ідеї запроваджувати реєстрацію тільки в одній області.

 

За словами Сергія Воробея, він не вперше придумує тематичні жарти: «Торік я жартував над прес-службою міськвиконкому, цього року на "Журналістиці Дніпропетровська" вирішив пожартувати над прес-службою адміністрації».

 

Водночас редактор сайту запевняє, що не мав претензій з боку прес-служби адміністрації. «У мене гарні відносини із Сергієм Мілютіним (начальник управління преси та інформації ОДА. - ред.). Він і сміявся, і плакав, тому що його дістали дзвінками 6 квітня, коли пішли посилання на Deutsche Welle. Мені претензій ні офіційно, ні неофіційно з боку прес-служби адміністрації ніхто не висловлював. Сьогодні (11 квітня. - ред.) ми були разом на прес-конференції, де Мілютін сказав, що до мене претензій немає, вони нормально це сприйняли як жарт, і, зрештою, вийшов непоганий піар», - прокоментував Сергій Воробей.

 

Нагадаємо, 6 квітня в засобах масової інформації було поширено повідомлення голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександра Вілкула про те, що незабаром він підпише наказ про запровадження тимчасових правил реєстрації інтернет-ЗМІ. Як зазначив очільник адміністрації, такі дії викликані бажанням навести лад в інформаційному просторі. Громадський рух «Стоп цензурі!» застеріг Вілкула від незаконного рішення, яке прямо суперечать положенням Конституції України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY