detector.media
08.04.2011 16:01
Лівійські повстанці захопили російських журналістів (ОНОВЛЕНО)

8 квітня лівійські повстанці захопили в полон російських журналістів - двох спеціальних кореспондентів «Комсомольской правды» Дмитра Стешина й Олександра Коца, а також знімальну групу НТВ (кореспондент Юрій Кучинський, продюсер Олександр Вікторов, оператор Олександр Болотников). Про це повідомляє KP.ru.

 

Спецкори «Комсомольской правды» повідомили редакцію близько 13:10 за московським часом про те, що їх захопили поблизу лівійського міста Адждабія. Супутниковим зв'язком вони встигли передати, що їх везуть у невідомому напрямку.

 

Згодом вони вийшли на зв'язок о 14:45 за московським часом і повідомили, що з ними поводяться нормально, їм видали по пачці печива і навіть не відібрали супутниковий телефон. Повстанці пообіцяли, що нічого поганого журналістам не зроблять, після чого їх посадили до джипу і повезли в бік столиці повстанців - міста Бенгазі.

 

«Комсомольская правда» повідомила про інцидент Міністерство закордонних справ Росії. Міністр Сергій Лавров заявив, що Москва попросить країни, які розмістили на території Лівії свій спецназ, надати допомогу у звільненні російських журналістів, якщо ситуація не вирішиться 8 квітня.

 

Пізніше 8 квітня після допиту затриманих журналістів відпустили, повідомляє Lenta.ru.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY