detector.media
30.03.2011 11:49
Політолог Фесенко назвав шоу Шустера і Кисельова наркотиком
Політичні ток-шоу стали інструментом маніпулятивних змагань

Політичні ток-шоу в Україні стали наркотиком для політиків. Про це сказав керівник Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, пише ЛІГАБізнесІнформ.

 

«На жаль, наше телебачення сидить на рейтингах, як на наркотику, - що рейтингове, те й ставлять. Потрібні скандальні політичні шоу - ставлять. Але популярність цих ток-шоу знижується, як і інтерес людей до політики через розчарування у різних політичних лідерах. Є критичне ставлення до скандальної форми, що особливо видно на прикладі "Великої політики" на «Інтері» й у Шустера», - підкреслив Володимир Фесенко.

 

Політолог нагадав, що ток-шоу з'явилися після Помаранчевої революції, коли в країні різко зросла цікавість до публічної політики. «Ступінь інтересу до політики в Україні був найвищий у Європі, що підтверджують порівняльні соціологічні дослідження. Телевізійники це відчули і використали, запропонувавши такий ентертейнмент, але в політичній обгортці. І ці ток-шоу стали певним наркотиком для політиків», - відзначив Фесенко.

 

На думку Фесенка, свого часу ці шоу сприймалися як складова розвитку демократії. За його словами, зараз ці ток-шоу стали інструментом маніпулятивних змагань і за визначенням не можуть виконувати просвітницьку роль.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY