detector.media
28.03.2011 15:08
Гельсінська спілка закликає не знищувати «Газету по-киевски»

Українська гельсінська спілка з прав людини (УГСПЛ) звертається до власника «Газеты по-киевски» Ігоря Коломойського з вимогою не знищувати газету та до Верховної Ради України - вжити заходів на законодавчому рівні. Про це йдеться у відкритому зверненні УГСПЛ та ХПГ (Харківська правозахисна група).

 

На думку правозахисників, конфлікт навколо «Газеты по-киевски» не має жодного комерційного підґрунтя: «З економічних резонів не руйнують видання, яке є одним з лідерів ринку друкованої преси країни, не створюють умови для провалу рейтингу, скорочення аудиторії і втрати рекламодавців, іншими словами, - не нищать свою ж власність. Це є також і чимось більшим, ніж конфлікт на ґрунті спроб запровадити політичну цензуру. Це конфлікт цінностей, конфлікт навколо фундаментального права людини на професію, на особисту гідність й людське достоїнство». За словами правозахисників, проти журналістів видання запроваджується практика колективних покарань і позбавлень зарплатні

 

Як стверджують в УГСПЛ, за міжнародним правом держава має обов\'язки створити умови для здійснення свободи вираження поглядів, свободи медіа та їх захисту: «Медіа є суспільним здобутком, і суспільство має право вимагати від влади захистити своє право на вільну та різноманітну інформацію. У даному ж випадку держава мовчки спостерігає за брутальним порушенням Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та інших міжнародних угод, учасником яких є Україна».

 

Крім того, у зверненні наголошується, що колектив «Газеты по-киевски» «завжди якісно робив свою справу, неухильно дотримувався журналістських стандартів і здобув заслужену і щиру прихильність самих широких читацьких кіл».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY