detector.media
26.03.2011 15:09
Рекламу ліків «Едем» припинили транслювати на телебаченні на вимогу АМКУ

Фармацевтична компанія «Фармак» на вимогу Антимонопольного комітету України припинила транслювати на телебаченні рекламу лікарського засобу власного виробництва «Едем», в якій поширювалася неточна інформація. Про це компанія офіційно повідомила АМКУ, інформує прес-служба державного органу.

 

Йдеться про рекламний ролик препарату, який містив твердження: «Швидко та безпечно допомагає позбутися будь-яких симптомів алергії».

 

Ролик транслювався на замовлення ВАТ «Фармак» під час проведення рекламної кампанії з просування препарату у серпні 2010 року на одному з центральних телеканалів.

 

Як встановив АМКУ, використане компанією формулювання у рекламі є неточним та може ввести споживачів в оману. Адже в інструкції для медичного застосування сиропу й таблеток «Едем» зазначений не весь перелік симптомів алергії. Зокрема, лікарський засіб не знімає симптоми бронхіальної астми, анафілактичного шоку, сироваткової хвороби тощо.

 

У зв\'язку із цим АМКУ зобов\'язав ВАТ «Фармак» припинити дії з ознаками недобросовісної конкуренції. Компанія припинила транслювати цей ролик.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY