detector.media
15.03.2011 22:21
«Стоп цензурі!» висловлює занепокоєння щодо ситуації, яка склалася в «Газете по-киевски»
«Стоп цензурі!» висловлює занепокоєння щодо ситуації, яка склалася в «Газете по-киевски»

Рух «Стоп цензурі!» закликає власника і топ-менеджмент холдингу «Главред-медіа» якнайшвидше розв'язати внутрішні конфлікти в рамках правового поля, виплатити заборговану зарплатню журналістам і відновити стабільний вихід «Газеты по-киевски». Відповідну заяву рух зробив 15 березня.

 

Публікуємо текст заяви повністю:

 

Рух «Стоп цензурі» висловлює занепокоєння щодо ситуації, яка склалася у холдингу «Главред-медіа», і, зокрема, в «Газете по-киевски».

 

Газета, яка виходить із січня 2003 року і є одним із лідерів ринку друкованої преси України, призупинила свій вихід. Редакція видання пояснює це організаційними причинами, однак є підстави вважати, що до цього призвела і не впорядкована система відносин всередині холдингу

 

Ми висловлюємо підтримку своїм колегам-журналістам та звертаємося до власника холдингу Ігоря Коломойського і топ-менеджерів холдингу з пропозицією якнайшвидше розв'язати внутрішні конфлікти в рамках правового поля, виплатити заборговану зарплатню журналістам та відновити стабільний вихід видання.

 

Також рух звертається до членів комітету Верховної Ради з питань свободи слова та ЗМІ з тим, аби народні депутати ініціювали законодавчі зміни з метою посилення ролі та незалежності редакційних рад всередині редакцій, фінансової та процедурної прозорості в ЗМІ.

 

Ми переконані, що ЗМІ, завдання яких серед іншого полягає і в контролі за діями влади, мають самі демонструвати приклад щодо відкритості. Це убезпечить журналістів від тиску з боку власників, який найчастіше чиниться в економічний спосіб. Це має стати черговим кроком для посилення спроможності українських мас-медіа.

 

Довідка. Громадський рух «Стоп цензурі!»

 

Громадський рух «Стоп цензурі!» створений 21 травня 2010 року. Рух є неформальним об'єднанням журналістів, що утворилося у відповідь на утиски свободи слова в Україні.

 

Це ініціатива українських журналістів та медійних громадських організацій щодо відстоювання свободи слова, запобігання встановленню цензури в Україні, унеможливлення перешкоджання професійній діяльності журналістів та порушення професійних стандартів при висвітленні суспільно-політичних питань.

 

Громадський рух «Стоп цензурі!» не підтримує жодну політичну силу, не фінансується політичними партіями.

 

Дізнатися більше або приєднатися до Громадського руху «Стоп цензурі!» можна за посиланням http://www.detector.media/news/2010-05-22/53128

 

Блог Громадського руху «Стоп цензурі!»: http://stopcensorship.wordpress.com, у Твіттері: http://twitter.com/Stopcensorship

 

 

Контактна особа:

Артем Соколенко,

координатор прес-центру

Громадського руху «Стоп цензурі!»

050 440 46 08,

censor.stop@gmail.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY