detector.media
14.03.2011 11:33
Помер Віталій Вульф
Помер Віталій Вульф

13 березня у Москві помер Віталій Вульф, ведучий програми «Мой серебряный шар», мистецтвознавець, головний редактор радіо «Культура». Про це повідомляють «Вести.ru».

 

80-річного ведучого шпиталізували ще 15 лютого. Кілька днів тому його стан різко погіршився. Його перевели до реанімаційного відділення Боткінської лікарні. До останніх хвилин Віталій Вульф був при тямі і боровся з хворобою.

 

Віталій Якович Вульф народився 23 травня 1930 року в Баку (Азербайджан). Його батько був одним з найвідоміших бакинських адвокатів, мати була викладачем російської мови.

 

Віталій Вульф закінчив юридичний факультет МДУ імені Ломоносова, у 1961 році захистив дисертацію кандидата юридичних наук.

 

З 1967 по 1997 рік Віталій Вульф працював в Інституті міжнародного робочого руху АН СРСР (з 1992 року - Інститут порівняльної політології РАН) спочатку молодшим, потім старшим, а потім провідним науковим співробітником. Тривалий час він очолював групу з вивчення молодіжної свідомості в країнах Заходу.

 

Від початку роботи в інституті він професійно почав досліджувати американський театр. У 1989 році захистив дисертацію доктора історичних наук на цю тему.

 

З 1992 по 1994 рік Віталій Вульф викладав на театральному факультеті Нью-Йоркського університету.

 

У 1994 році його запросив Владислав Лістьєв до телекомпанії «ВіД», де став автором і ведучим програми «Серебряный шар». У 2003 році програма переїхала на телеканал «Россия», де зазнала великих змін. Програма стала називатися «Мой серебряный шар». У програмі, побудованій у формі імпровізаційного монологу ведучого, Віталій Вульф одночасно виступає і як критик, і як актор, і як мистецтвознавець. Програма також виходила і на «Радио России».

 

У 2007 році Віталій Вульф став головним редактором радіо «Культура» (ВДТРК).

 

«Детектор медіа»

 

Фото - kommersant.ru

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY