detector.media
12.03.2011 16:05
Білоруська прокуратура погрожує польським журналістам

Білоруська прокуратура погрожує «переслідуванням відповідно до закону» журналісту польської Gazeta Wyborcza Анджею Почобуту за роботу в країні без акредитації Міністерства закордонних справ. У редакції погрози пов'язують з тим, що Почобут критикує президента Білорусі Олександра Лукашенка і детально описує репресії проти опозиції. Про це повідомляє «Lenta.ru».

 

Офіційний лист Почобуту підписаний прокурором Гродненської області Віктором Морозовим. Раніше такі ж попередження отримали журналісти телеканалу «Белсат» і Radio Racja - польських ЗМІ, які мовлять в Білорусі.

 

Білоруське зовнішньополітичне відомство позбавило Почобута акредитації у 2009 році і постійно відмовляється її поновити. Робота закордонного кореспондента без акредитації, за білоруськими законами, карається штрафом. Gazeta Wyborcza зауважує, що про випадки застосування цього закону раніше не повідомлялося.

 

Анджей Почобут є не тільки кореспондентом Gazeta Wyborcza, а й активістом Союзу поляків Білорусі - організації польської діаспори, що конфліктує з владою.

 

Нагадаємо, Анджей Почобут був одним з 24-х журналістів, затриманих 19 грудня у день президентських виборів у Білорусі за участь у масових заворушеннях. Але його невдовзі відпустили завдяки втручанню МЗС Польщі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY