detector.media
12.03.2011 13:22
Стець, Абдуллін й Уколов хочуть, щоб Перший національний показував новини із сурдоперекладом

Народні депутати, члени Комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець, Олександр Абдуллін і Віктор Уколов хочуть зобов'язати державні телерадіоорганізації показувати новини із сурдоперекладом. Відповідний законопроект № 8214 про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо організації сурдоперекладу в державних телеорганізаціях вони зареєстрували 11 березня.

 

Зокрема, документ пропонує доповнити статтю 43 закону «Про телебачення і радіомовлення» частиною 7 такого змісту: «Державні телеорганізації зобов'язані здійснювати інформаційне телемовлення, в частині телевізійних новин, - із сурдоперекладом». Також частину першу статті 49 про розповсюдження офіційних повідомлень доповнити словами: «в тому числі із сурдоперекладом».

 

«В Україні близько тисячі триста телеканалів - і у жодного в ліцензії не передбачена адаптація програм для глухих. Глухих в Україні тотально не чують. Люди з повною або частковою втратою слуху за статистичними даними складають від 4 до 10 відсотків мешканців Європи, про кількість глухих в Україні статистичних даних не знайдено в жодному довіднику», - йдеться у пояснювальній записці.

 

Нагадаю, що Комітет з питань свободи слова та інформації на засіданні 16 лютого 2011 року відхилив законопроект № 6618 щодо удосконалення доступу осіб з вадами слуху до інформації, підготовлений Кабміном.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY