detector.media
10.03.2011 12:49
У Лівії катували трьох журналістів Бі-бі-сі

У Лівії здійснено напад на трьох журналістів Арабської служби Бі-бі-сі, повідомляє «Лєнта.ру» з посиланням на інформацію, розіслану Бі-бі-сі.

 

Три репортери арабської служби Бі-бі-сі - Ферас Кіллані, Гоктай Коралтан і Кріс Кобб-Сміт, які висвітлювали події в Лівії, розповіли про те, як їх затримали і побили підконтрольні полковникові Каддафі сили. Влада Лівії заборонила журналістам висвітлювати боротьбу урядових військ та опозиції за місто Аль-Завія. Журналісти Бі-бі-сі не взяли до уваги цієї заборони, через що їх було затримано.

 

За словами репортерів, їм зав'язали очі, вдягли наручники, били та погрожували стратою, а також тримали у забруднених кров'ю камерах. Журналісти були впевнені, що їм доведеться померти.

 

Бі-бі-сі не уточнює, яким чином журналістам вдалося звільнитися, згадано лише, що 9 березня вони вже залишили Лівію.

 

Керівництво Бі-бі-сі різко засудила напад на своїх співробітників і закликала владу Лівії забезпечити умови для вільної роботи в країні всіх ЗМІ. Незважаючи на напад, співробітники Бі-бі-сі продовжують висвітлювати події у Лівії, працюючи як у країні, так і за її межами.

 

Високопосадовий представник лівійського уряду вибачився за затримання журналістів Бі-бі-сі, однак корпорація поширила заяву, в якій засудила жорстоке поводження з пресою, пише «Корреспондент.net».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY