detector.media
03.03.2011 16:18
Нацрада спростовує, що не продовжила ліцензію «Чорноморській ТРК» за командою Януковича

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення закликає лідерів опозиції «не маніпулювати фактами і не створювати із затятих порушників українського законодавства опозиційних борців за свободу слова».

 

Про це йдеться у відповіді Нацради на заяву Юлії Тимошенко про те, що Нацрада не продовжила ліцензію «Чорноморській ТРК» за командою Віктора Януковича.

 

Нацрада «категорично спростовує маніпулятивні заяви лідера опозиції Юлії Тимошенко щодо підстав непродовження терміну дії ліцензії кримській телекомпанії "Чорноморка"».

 

Регуляторний орган стверджує, що ТОВ «Чорноморська телерадіокомпанія» систематично порушувало чинні норми законодавства та умови власних ліцензій, за що мало три попередження Національної ради.

 

«Згідно із Законом України "Про телебачення і радіомовлення" Національна рада приймає рішення про відмову у продовженні строку дії ліцензії на мовлення за умови, коли "протягом дії ліцензії ліцензіат порушував умови ліцензії та вимоги чинного законодавства. Ці порушення повинні бути підтверджені рішеннями та санкціями Національної ради, не скасованими у визначеному законодавством порядку, або відповідними судовими рішеннями" (п. "б", ч. 7. ст. 33)», - йдеться в заяві. При цьому Нацрада не згадує, що два попередження «Чорноморки» з трьох були скасовані через суд.

 

Також регулятор наголошує, що «Чорноморська ТРК» продовжує мовити, адже ліцензія, термін дії якої не продовжено, стосується лише трьох населених пунктів, а саме: Нова Петрівка, Совєтське, Чорноморське. А компанія має іншу ліцензію на мережу із 17 частот у Сімферополі, Севастополі, Євпаторії, Феодосії, Ялті (Паркове), Алупці, Алушті, Красноперекопську, Нікіті, Джанкої, Заводському, Керчі, Білогірську, Партеніті, Ялті (Паркове), Судаку, Щолкіному, ліцензія чинна до 25 жовтня 2015 року.

 

«По-третє, компанія під час конкурсу на мовлення матиме пріоритетне право», - додали в Нацраді.

 

Як повідомляла ТК, 2 березня Нацрада відмовила ТОВ «Чорноморська телерадіокомпанія» в продовженні строку дії ліцензії на мовлення у трьох населених пунктах Криму - у селищах Нова Петрівка, Совєтське і Чорноморське. Ці три частоти компанії Нацрада має намір виставити на конкурс. Термін дії непродовженої ліцензії «Чорноморської ТРК» закінчується 28 травня 2011 року.

 

Нацрада мотивувала своє рішення «тяжкою історією» компанії, яка мала три попередження, два з яких були скасовані через суд.

 

У «Чорноморської ТРК» залишається інша ліцензія на мережу із 17 частот, чинна до 26 жовтня 2015 року.

 

Нагадаємо, наприкінці 2008 року Нацрада не продовжувала ліцензію компанії, але згодом змінила своє рішення.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY