detector.media
02.03.2011 16:14
Геращенко хоче, щоб Верховна Рада 4 березня обговорила справу Гонгадзе

Голова парламентської Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування випадків цензури у ЗМІ Ірина Геращенко хоче, щоб 4 березня парламент не лише заслухав інформацію про хід розслідування справи зниклого журналіста Василя Климентьєва, а й підняв питання щодо порушення прав потерпілих у справі про вбивство Георгія Ґонґадзе. Про це повідомляє комітет комісії.

 

Представники родини Ґонґадзе та журналістські громадські організації звернулися до ТСК з проханням сприяти в захисті прав потерпілої сторони, якій фактично не дали можливість ознайомитися з матеріалами справи.

 

Ірина Геращенко направила запит до Генпрокуратури, однак, за її словами, у відповідь отримала «чергову відписку». «Таким чином правоохоронці підтверджують, що відбулася маніпуляція процесуальною процедурою, при якій фактично представників родини вбитого журналіста було усунуто від можливості ознайомлення з матеріалами справи», - сказала вона.

 

Зокрема, у відповіді Генеральної прокуратури йдеться: «Порушень прав потерпілих та їх представників з боку слідчого не встановлено, а тому підстав для вжиття заходів прокурорського реагування не вбачається».

 

Ірина Геращенко вважає, що народні депутати мають стати на захист родини журналіста і вимагати від прокуратури дотримання процедури і прав потерпілої сторони. Адже родина Ґонґадзе, зокрема, його вдова Мирослава Ґонґадзе і її адвокат Валентина Теличенко неодноразово зверталися з відповідними заявами і скаргами як до правоохоронних органів, так і до громадських організацій. Але їхні звернення «не мають жодних наслідків на сьогодні».

 

За словами пані Геращенко, ТСК разом з Комітетом свободи слова та інформації планує 17 березня провести спільний круглий стіл із представниками силових структур та обговорити загальні принципи та професійно-етичну складову взаємодії представників ЗМІ та правоохоронних органів. На круглому столі мають бути сформовані законодавчі пропозиції.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY