detector.media
25.02.2011 10:28
Ветвицький хоче не допустити поправок, які «спотворять зміст проекту» про заборону реклами тютюну

Закон про повну заборону реклами тютюнових виробів має бути якісним. Для цього у другому читанні не повинні бути враховані поправки, які перекрутили б зміст проекту. Про це заявив народний депутат України Дмитро Ветвицький, повідомляє прес-служба партії «Правда», президентом якої він є.

 

Ветвицький підкреслив, що «ті люди, які курять, не потребують реклами, самі знають, скільки це коштує, вони в принципі розуміють, як куріння шкодить їх здоров'ю, а привертати до куріння молодих громадян абсолютно непотрібно, недоцільно і нецивілізовано».

 

«Більше 70% громадян підтримують повну заборону реклами цигарок. Тому потрібно поставити жирний хрест на рекламі шкідливої звички, ухвалити закон і повністю заборонити рекламу, просування і спонсорство тютюнових виробів», - вважає Дмитро Ветвицький.

 

Як писала ТК, комітет з питань свободи слова та інформації створив робочу групу, яка найближчим часом має розглянути 60 поправок, внесених народними депутатами до цього законопроекту.

 

Нагадаємо, 14 лютого відбулося громадське обговорення законопроекту № 5164 про повну заборону реклами тютюну, ініційоване «Детектор медіаю».

 

Як писала ТК, проект № 5164 було ухвалено у першому читанні 30 листопада 2010 року, за нього проголосували 303 народні депутати.

 

15 березня 2006 року Україна ратифікувала Рамкову конвенцію Всесвітньої організації з охорони здоров'я із боротьби проти тютюну, що набула чинності 4 вересня 2006 року. Конвенцією передбачено, що Україна повинна протягом п'яти років, тобто не пізніше 4 вересня 2011 року, ввести повну заборону на всі форми реклами, стимулювання продажу та спонсорства тютюнових виробів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY