detector.media
24.02.2011 12:48
Андрій Клименко залишає «Максиму»
Андрій Клименко залишає «Максиму»

Засновник та керівний директор рекламної агенції «Максима Україна» Андрій Клименко (на фото) залишає компанію. Про це повідомляє Sostav.ua із посиланням на прес-службу агентства.

 

Як зазначається у повідомленні, пан Клименко вирішив не подовжувати контракт з агентством, яке очолював з 2005 року. Контракт закінчується 7 квітня, а з 8 квітня директором агенції буде Юрій Гераськін, раніше - генеральний директор компанії «Стиль Радіо» (радіобаїнгове агентство - ТК).

 

Андрій Клименко сподівається, що російські партнери викуплять його частку в агентстві. «На сегодня свою миссию в "Максиме" я считаю полностью выполненной. Я с гордостью передаю агентство в управление своим партнерам и могу с уверенностью сказать, что горжусь каждой сделанной в "Максиме" работой», - цитує його слова прес-служба.

 

Нагадаємо, наприкінці 2009 року російська «Максима» втратила свого головного клієнта - МТС (телекомоператор перейшов на обслуговування до групи АДВ). Хоча обидві компанії підконтрольні одному холдингу - АФК «Система». Водночас в Україні баїнг для МТС усе ще здійснює «Максима», стратегічне планування - Mindshare.

 

Як повідомив Андрій Клименко «Детектор медіа», наразі домовленості з ВАТ «Система Масс-медиа» (керує медійними активами АФК «Система») про викуп частки ще не досягнуто. Російська сторона вирішила взяти тайм-аут. Вона є мажоритарним співвласником, пан Клименко - міноритарним.

 

Зо словами Клименка, найближчим часом він планує відпочити з родиною (за даними учасників ринку, родина має бізнес з нерухомості на Кіпрі).

 

Нещодавно пана Клименка бачили в групі Publicis, але, за його словами, повертатися до рекламного бізнесу у найближчі 3-4 місяці він не планує.

 

Пояснити вибір нового гендиректора Андрій Клименко не зміг, оскільки, повідомив він, російська сторона призначила його одноосібно, без погодження: «Я був проти такого вибору. Я не знаю, які професійні якості у цієї людини».

 

Як зазначив ТК генеральний менеджер українського Mindshare Валерій Варениця, наразі ніяких змін у співпраці з МТС не відбувається.

 

За даними ВРК, білінг агентства «Максима Україна» 2010 року склав 200 млн грн. Основні клієнти: Comfy, Carlsberg Group (Львівське), «Чумак», МТС.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY