detector.media
22.02.2011 16:40
Журналістів закликають контролювати виконання медійних пунктів резолюцій ПАРЄ і Європарламенту

Передумовою до виконання Україною медійних пунктів резолюцій Парламентської асамблеї Ради Європи та Європарламенту є прозорість впроваджуваних змін і контроль журналістів за цими процесами. Таку думку висловила президент міжнародної громадської організації «Європейська медіаплатформа», колишній співдоповідач ПАРЄ по Україні Ханне Северінсен 22 лютого на круглому столі в Києві.

 

«Якщо у вас буде журналістика, яка займатиметься розслідуваннями - це буде серйозний ресурс», - сказала вона.

 

Ханне Северінсен звернула увагу на те, що ситуація зі свободою слова в Україні опинилася під загрозою. За її словами, зараз є досить багато випадків цензури, які можуть зруйнувати плюралізм, який будувався у попередні роки.

 

Пані Северінсен нагадала і про зобов'язання України створити систему громадського мовлення. Але при цьому, за її словами, найважливіше на сьогодні - зробити усе, щоб громадський мовник контролювався та фінансувався громадськістю, а не підміняв державний канал: «Цей канал має сам визначати свою політику», - наголосила вона.

 

Також Ханне Северенсен висловила думку, що серйозною проблемою для українських журналістів є нерозуміння журналістських стандартів і норм етики.

 

Нагадаємо, у своїй резолюції ПАРЄ 5 жовтня 2010 року, зокрема, висловила стурбованість тиском СБУ на журналістів, закликала українську владу розслідувати всі повідомлення про порушення прав і свобод ЗМІ, утриматися від будь-яких спроб контролювати зміст новин, забезпечити, щоб судові розгляди не призводили до вибіркового перегляду частот мовлення.

 

У своїй резолюції Європарламент 25 листопада 2010 року, зокрема, закликав українську владу розслідувати зникнення Василя Климентьєва і всі повідомлення про порушення прав і свобод, дослідити роль СБУ, утриматися від будь-яких спроб впливу або цензурування медіа.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY