detector.media
22.02.2011 12:07
Кабельники кажуть, що законопроект Ландіка позбавить глядачів права вибору

Кабельні оператори будуть не в змозі виконувати норми закону, за яким до універсальної програмної послуги включать усі українські ефірні та супутникові телеканали. Про це йдеться в заяві асоціації «Телекомунікаційна палата України».

 

Нагадаємо, 15 лютого Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект Володимира Ландіка № 6527 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання взаємовідносин у сфері телебачення та телекомунікацій». Цей проект пропонує включити до універсальної програмної послуги всі українські ефірні та супутникові телеканали.

 

«Аналоговий ресурс не безмежний, і в операторів практично не залишається вибору телеканалів. Відповідно, вони позбавляють права вибору і своїх абонентів, - йдеться в заяві асоціації. - Зараз в Україні видано понад 80 ліцензій тільки на супутникове мовлення, а з урахуванням того, що ресурс мереж у середньому становить 50-60 каналів, очевидно, що практична реалізація цієї ініціативи неможлива».

 

Також, на думку директора Телекомунікаційної палати Костянтина Грицака, внесення змін до законодавства порушить умови Європейської конвенції про транскордонне телебачення, згідно з якими телеканали країн-учасниць конвенції отримали вільний доступ до мовлення в Україні, але на практиці для них не вистачить місця в телемережах.

 

Нагадаємо, зараз до універсальної програмної послуги входять лише ефірні телеканали, що мають ліцензію на території, де розташована відповідна багатоканальна мережа.

 

Раніше об'єднання кабельних операторів просили Володимира Ландіка відкликати законопроект.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY