detector.media
22.02.2011 08:55
АНРВУ: У січні тиск на регіональні видавництва зменшився. Через свята?

Протягом першого місяця 2011 року тиск на регіональні видавництва преси був меншим, ніж у грудні 2010-го. Якщо в грудні та листопаді на питання «Чи стало складніше вести видавничий бізнес у вашому регіоні?» ствердно відповіли 43% видавців, то в січні - 25%.

 

Такі дані отримала Асоціація незалежних регіональних видавців України (АНРВУ) в ході чергового галузевого дослідження складності ведення газетного бізнесу в регіонах за підтримки проекту «У-Медіа».

 

Відносне покращення умов ведення бізнесу АНВРУ пов'язує з новорічними святами, нагадуючи, що схожі результати можна було спостерігати під час літніх відпусток.

 

Також у січні 15% представників регіональних редакцій заявили про тиск на журналістів та редакторів під час підготовки матеріалів.

 

10% опитуваних вказали на труднощі, пов'язані з розповсюдженням видань, в тому числі у зв'язку з виходом критичних матеріалів. Так, видавці з Полтави заявили про перешкоди в роботі кіосків з реалізації газет та журналів. «Йдеться про безпідставні вилучення з реалізації видань для перевірки, накладення штрафів на кіоски з реалізації з досить спірними підставами», - повідомляє АНРВУ. А у Вінниці мережа «Сільпо» припинила брати газету на реалізацію після виходу матеріалу про вартість продуктового кошика в різних супермаркетах міста.

 

АНРВУ об'єднує понад 20 регіональних видавничих компаній, що видають близько 100 найменувань видань. Асоціація є членом Всесвітньої газетної асоціації (WAN-IFRA) та співпрацює зі Всесвітнім форумом редакторів (WEF).

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY