detector.media
17.02.2011 14:30
Американського тележурналіста побито під час розгону антиурядової демонстрації у Бахрейні

Репортер служби новин американського каналу ABC постраждав сьогодні під час придушення армією виступів опозиції на центральній площі Манами - столиці королівства Бахрейн, повідомляє Daily Mail.

 

Журналіст Мігель Маркес перебував на телефонному зв'язку з редакцією, коли його атакувала група чоловіків з дубинками. Попри крики «ні, я репортер, і я вже йду», його жорстоко побили. На площі армія, контрольована правлячою королівською родиною, розганяла демонстрантів, використовуючи бронетехніку та сльозогінний газ.

 

Мітингарі висували дві вимоги: щоб королівська родина (сунніти) відмовилась від усіх високих постів в уряді та виправила несправедливість щодо релігійної більшості населення країни (шиїтів), яких дискримінують, не даючи можливості працювати у держструктурах та армії. Від початку протестів у країні, як повідомляють західні ЗМІ, загинуло щонайменше шестеро людей.

 

Напередодні  спецкора служби новин американського каналу CBS News Лару Логан побили в Каїрі. Відтіснивши журналістку від решти членів знімальної групи, молодики з натовпу били дівчину та домагалися її. Вгамувати нападників вдалося 20-ти єгипетським солдатам. Після інциденту Лару Логан доставили до готелю. Наступного ранку вона вилетіла до США, де її поклали до шпиталю.

 

Революційна ситуація, окрім Бахрейна, наразі зберігається в Алжирі та Ємені. У Тунісі та Єгипті відбулася зміна влади, що супроводжувалася заворушеннями.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY