detector.media
15.02.2011 13:02
У Тегерані відрізали інтернет та почали глушити сигнали супутникових телеканалів

Напередодні виступів опозиції в Тегерані, що розпочалися 14 лютого, іранська влада посилила заходи безпеки в столиці, заблокувавши доступ до інтернет-сайтів, і почала глушити супутникові канали новин. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

 

Демонстранти вийшли на вулиці після того, як лідера опозиції, екс-прем'єра Міра Гусейна Муссаві, поліція посадила під домашній арешт. Проводити мітинги влада заборонила, проте ще принаймні у трьох містах, окрім Тегерану, марші опозиції відбулися - Бі-бі-сі отримала звідти відео демонстрацій, зняте мобільними телефонами.



Як повідомляється, уся інформація, яка надходить з Тегерану, потребує додаткової перевірки, оскільки влада наклала обмеження на роботу засобів масової інформації, особливо це стосується іноземних ЗМІ. Іранське телебачення не подає жодної інформації про зіткнення протестантів в Тегерані. 

 

Напередодні уряд Єгипту теж відрізав у країні доступ до інтернету, намагаюсь не допустити поширення інформації про заворушення. Втім, це йому не вдалося - Google  та Twitter запровадили технологію пощення коротких повідомлень з Єгипту через телефонні дзвінки.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY