detector.media
11.02.2011 10:37
Джеймс Мердок: «Читачі розуміють, що професійна журналістика коштує грошей»
Джеймс Мердок: «Читачі розуміють, що професійна журналістика коштує грошей»
Фрагменти інтерв’ю німецькій діловій газеті Handelsblatt директора компанії, що відповідає за Європу й Азію Джеймса Мердока, сина медіамагната Руперта Мердока

Після підготовки тривалістю в декілька місяців News Corp запускає в цифрове майбутнє платну газету для iPad, яка називається The Daily. «День» публікує фрагменти інтерв'ю німецькій діловій газеті Handelsblatt директора компанії, що відповідає за Європу й Азію Джеймса Мердока, сина медіамагната Руперта Мердока.

 

38-річний Джеймс Мердок (James Murdoch) - директор медіа-концерну News Corp, що відповідає за регіони Європи й Азії. Мердок-молодший вивчав в Гарварді кіномистецтво та історію, але 1995 року покинув університет. Джеймс Мердок відповідає за платні телеканали BSkyB у Великій Британії, Sky Італія und Sky Німеччина. Крім того, в зоні його відповідальності - телебізнес на таких важливих і швидкозростаючих ринках, як Індія та Китай. В імперію Мердока входять також газети Times, Sun, News of the World.

 

«Фактично у споживача в майбутньому буде більше контролю за нашим продуктом, за контентом і тим, як його використовувати. Він вирішує сам. Те, як ми представимо ціни і контент, аби дати йому такий контроль, стане вирішальним для нашого успіху. Я переконаний, що клієнт хоче платити, якщо є хороша пропозиція. Наш досвід введення платного доступу до сайтів газет The Times і The Sunday Times надихає. Читачі розуміють, що професійна журналістика коштує грошей. Якщо пильніше поглянути, то готовність платити за якісний контент зростає. Наприклад, у нас є зростання цифрового платного телебачення у Великій Британії, Італії, Німеччині й Індії. Порівняно з ціною за обід у ресторані наші ціни дуже конкурентоспроможні. Я не чекаю, що 13-річний інтернет-фрік стане абонентом платного телеканала. Але ми помічаємо, що дедалі більше молодих сімей купують передплату, тому що це просто, доступно за ціною і дає величезний вибір. Привчити молодих людей читати газети - особлива проблема не лише через інтернет, а через кількість газет, що пропонує ринок. Але я не настільки песимістичний, як інші видавці. У тих, хто дійсно інвестує в якість, як ми це робимо в Times, буде прекрасне майбутнє.

 

- Ви у свої 38 років - виняток. Більшість представників економічної еліти читають сьогодні значно менше. У них просто немає часу.

- Абсолютно вірно. Це наше завдання. Ми повинні напружитися, аби з правильною пропозицією в інтернеті залучити тих читачів, яких ми втратили. Це головне завдання у всіх медіа-бізнесів на планеті. Планшетники - це неймовірно важливий крок у цифровий медіасвіт. Можна їх використовувати як телеекран, як браузер і як прилад для друкованого слова, як нову форму щоденної газети. Це захоплюючий розвиток.

 

- Що робить The Daily оригінальною?

- The Daily ближче до бульварного видання, ніж New York Times, але не йдеться про різницю між журналістикою і «жовтизною». Ми розповідатимемо в The Daily історії в новий спосіб. Для нас це стратегічно важливий проект. Якщо проект «вистрілить», то можемо почати скорочувати високі витрати на друк, поширення та електроенергію, необхідні для випуску друкованих газет. Це могло б багато що змінити.

 

- Медіа-галузь потребує політичної підтримки, аби захищати свої права?

- Ми повинні принципово відмовитися від дуже значного держрегулювання. Це була б справді остання можливість...

Наше завдання - запропонувати максимально якісну журналістику і дати слово досвідченим, зосередженим і розумним журналістам.

 

- Чого ви у нього [батька] вчитеся?

- Учитися у мого батька - це величезна перевага, яка є в моєму житті. Спосіб, яким він управляє бізнесом, учить мене не обмежуватися традиційними знаннями і рухатися вперед своїм шляхом, усупереч скептикам.

 

Handelsblatt, переклад Media-Day.ru

Переклад опубліковано на сайті  газети «День»

Фото- vedomosti.ru 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY