detector.media
10.02.2011 15:32
Журналісти з різних видань запустили сайт про державні тендери

Журналісти з різних видань за підтримки фонду «Відродження» запустили сайт «Наші гроші», присвячений оперативному аналізу державних закупівель. Про це ТК повідомив один із керівників проекту Олексій Шалайський.

 

За його словами, учасниками проекту є кілька журналістів, що спеціалізуються на економічній тематиці.

 

«Одразу після серпневого закону про держзакупівлі ми з журналістом Юрієм Ніколовим вирішили створити такий сайт. Так би мовити, для душі. Згодом до проекту долучилось ще кілька наших колег. Логіка цієї громадської діяльності проста: уважно знайомитись із державними оголошеннями про тендери і повідомляти про знахідки інших журналістів», - повідомив він.

 

Учасники проекту кажуть, що не претендують на 100-відсоткове дослідження усіх держтендерів, однак найвагоміші все ж потрапляють до їхньої уваги.

 

«Кожен із журналістів має основне місце роботи, хтось виділяє свій час вечорами, хтось - на вихідних. Однак навіть за таких умов, гадаємо, проект стане цікавим нашим колегам з інших ЗМІ. Оскільки одинокому журналістові проаналізувати весь цей вал інформації самостійно - практично неможливо»,- сказав пан Шалайський.

 

Найбільша загроза діяльності подібного проекту, вважають його учасники, - у бажанні нової влади максимально закрити інформацію про діяльність тендерних комітетів. Наступного тижня у Верховній Раді запланований до розгляду урядовий проект закону № 7532 , який має намір засекретити всі найцікавіші тендери в Україні.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY