detector.media
09.02.2011 11:39
МЗС Росії: Гардінга пустять, якщо дотримуватиметься правил акредитації

«Цими днями кореспондентові британської газети "Guardian" Л. Гардінгу було відмовлено у в'їзді в Росію. Це пояснюється тим, що він допустив цілу низку порушень правил роботи іноземних кореспондентів, що були затверджені урядом Російської Федерації у 1994 році і які добре відомі всім журналістам» - йдеться в офіційному повідомленні МЗС Росії.

 

Міністерство конкретизувало лише одне порушення - Гардинг поїхав з Москви до Лондона «у своїх справах», не отримавши виписане йому посвідчення іноземного кореспондента, «хоча знав про необхідність зробити це».

 

Якщо журналіст ще зацікавлений працювати у Росії, він має узгодити питання акредитації з профільним департаментом МЗС, і проблем зі в'їздом не буде.

 

Нагадаємо, напередодні московського власкора The Guardian не пустили до Росії. Після перевірки паспорту в аеропорті йому було відмовлено у в'їзді без пояснення причин. Гардінга відправили у Великобританію на першому ж літаку, його віза була анульована. Працівник прикордонної служби повідомив, що Росія для нього «закрита».

The Guardian пов'язала дії Москви зі співпрацею видання з проектом Wikileaks. Зокрема, йдеться про матеріал Гардінга, в якому той прокоментував одну і з публікацій Wikileaks - у ній стверджувалося, що при Володимирі Путіні Росія перетворилася на «фактично мафіозну державу».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY