detector.media
08.02.2011 13:03
Московського власкора The Guardian не пустили до Росії через Wikileaks?

Московського кореспондента The Guardian Люка Гардінга не пустили до Росії, повідомляє цей британський часопис.

 

Журналіст приземлився у московському аеропорті, де після перевірки паспорту йому було відмовлено у в\'їзді без пояснення причин. Гардінга відправили у Великобританію на першому ж літаку, його віза була анульована. Працівник прикордонної служби повідомив, що Росія для нього «закрита».

 

Газета The Guardian пов\'язує депортацію їхнього кореспондента зі співпрацею видання з проектом Wikileaks. Зокрема, йдеться про матеріал Гардінга, в якому той прокоментував одну і з публікацій Wikileaks, де стверджувалося, що при Володимирі Путіні Росія перетворилася на «фактично мафіозну державу».

 

Після висилки Люк Гардінг висловив у своєму твітері припущення, що «останньою краплею» став саме Wikileaks. Гардінг є співавтором книги про скандальний сайт, виданої The Guardian.

 

Видання підкреслює, що Гардінг став першим британським журналістом, який був висланий з Росії з часів закінчення «холодної війни». Головний редактор The Guardian Алан Расбріджер заявив: «Розвиток подій вочевидь матиме наслідки для свободи преси. Турбує, що російський уряд тепер викидає з країни репортерів, яких не схвалює. Те, як у Росії поводяться з журналістами - як з іноземними, так і з власними - привід для серйозного занепокоєння».

 

Міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг зв\'язався з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим, однак той ніяк не прокоментував події.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY