detector.media
02.02.2011 16:26
АНРВУ: У грудні погіршали умови розповсюдження преси

У  грудні в регіонах погіршилися умови розповсюдження преси у випадках публікації критичних матеріалів про дії органів влади. Як повідомляє Асоціація незалежних регіональних видавців України (АНРВУ), 16% видавців вказали на цей факт в анкетах (проти 5% у листопаді).

 

Такі результати АНРВУ отримала в ході чергового галузевого дослідження складності ведення газетного бізнесу в регіонах за підтримки проекту «У-Медіа». Було опитано 21 регіональне видавництво з 19 регіонів України. Переважна більшість опитуваних є членами АНРВУ.

 

Редактори видань з Вінниці та Тернополя стверджують, що їх попередили: у разі публікації «необ\'єктивної інформації про дії органів влади» проблеми можуть виникнути у продавців преси.

 

Загалом, зазначає АНВРУ, ситуація з умовами ведення видавничого бізнесу не змінилася. На питання «Чи стало складніше вести видавничий бізнес у зв\'язку з діями влади?» представники 43% видавництв відповіли «так», що співпало з даними дослідження за листопад. Не змінилися показники тиску на редакторів/журналістів: 14% опитуваних вказали на його наявність.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY