detector.media
02.02.2011 12:43
Єльченко: в українських телеменеджерів недостатньо волі та компетенції, щоб мовити на Росію

Надзвичайний і повноважний посол України в Росії Володимир Єльченко вважає, що у менеджменту провідних українських телеканалів недостатньо волі і компетенції, щоб реалізувати обіцяний вихід у російський інформаційний простір. Про це він заявив на прес-конференції у Москві, пише УНІАН.

 

 «Гальмує процес [початку трансляції українських телеканалів у Росії] небажання або невміння певних людей розв`язати цю проблему. А якщо говорити далі - це моя особиста думка - то це і бажання деяких людей вирішити свої питання за рахунок держави», - сказав Володимир Єльченко.

 

При цьому він запевнив, що ніяких перешкод для початку мовлення на Росію не існує. «Все, що потрібно, це те, щоб люди, які хочуть запустити телеканал і, природно, - заробляти на ньому гроші, тут знайшли партнера - а такі є, я знаю точно, -  порозумілися з ним і підписали необхідні документи», - сказав посол.

 

За його словами, посольство неодноразово надсилало українським телеканалам усі необхідні дані людей, які готові цим займатися з російської сторони: «У відповідь ми одержуємо чергові листи з Києва з проханням дізнатися, чому, мовляв, хтось щось не хоче вирішувати. А треба просто сісти в Києві на поїзд, прибути до Москви, сісти за стіл переговорів і домовитися. Посольство ж створить для цього всі необхідні умови», - сказав керівник українського диппредставництва.

 

 «Я чітко бачу, що немає якогось фізичного контакту між людьми в Києві і Москві, покликаних це питання вирішити», - додав він.

 

Також Володимир Єльченко повідомив: російська сторона визнала, що проблеми з Бібліотекою української літератури у Москві повинні були розв`язуватися іншими методами: «Якщо навіть і були підстави для відкриття кримінальної справи, а це ніхто не ставить під сумнів, то, напевно, методи мали бути використані інші, а не такі незграбні - кажімо прямо», - сказав пан Єльченко.

 

Водночас, він зазначив, що коментувати хід слідства некоректно, а напруга навколо цієї теми знята: «Весь скандал почався з якогось крику на весь світ, що закрили українську бібліотеку в Москві. Якщо розібрати ситуацію, то бібліотеку ніхто не закривав ні на один день, а, по-друге, ця бібліотека - не українська, це бібліотека московської мерії, про це чомусь ніхто не говорив», - сказав посол. Єльченко підкреслив, що Бібліотека української літератури в Москві фінансується за кошти уряду Москви.

 

Разом з тим посол підкреслив, що Україна втрутилася у ситуацію навколо бібліотеки, і це дозволило зняти проблему.

 

Нагадаємо, 23 грудня 2010 року відділ боротьби з екстремізмом МВС РФ під час обшуку вилучив із Бібліотеки української літератури в Москві більш як 50 книг для проведення психолого-лінгвістичної експертизи. 24 грудня в бібліотеці відбувся другий обшук, у результаті якого було вилучено жорсткі диски з комп'ютерів, а також читацькі квитки.

 

12 січня в Міністерстві закордонних справ України повідомили, що бібліотека повністю відновила роботу в звичайному режимі, 13 січня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що МЗС Росії зацікавлене в роботі Бібліотеки української літератури в Москві. Проте 14 січня відбувся третій обшук, під час якого було вилучено сервер, а директора побив співробітник міліції.

 

Наразі врегулюванням ситуації навколо Бібліотеки української літератури в Москві займаються на федеральному рівні.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY