detector.media
31.01.2011 11:09
НАМ просить парламент вилучити із законодавства квоти на український музичний продукт

Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) просить Верховну Раду включити до порядку денного чергової сесії парламенту законопроект № 6342 Олени Бондаренко про внесення змін до закону «Про телебачення і радіомовлення» (щодо приведення у відповідність із вимогами Європейської конвенції про транскордонне телебачення до програмної концепції мовлення). Відповідний відкритий лист НАМ поширила 31 січня.

 

Нагадаємо, що цей зареєстрований 26 квітня 2010 року законопроект пропонує вилучити із закону квоти для національного музичного продукту, а саме норму про те, що в загальному обсязі мовлення кожної телерадіоорганізації не менше 50% мають становити музичні твори українських авторів чи виконавців. Комітет з питань свободи слова та інформації підтримав цю законодавчу ініціативу.

 

НАМ нагадує, що цей законопроект був включений до порядку денного засідання Верховної Ради 13 січня, але замість нього і низки інших проектів парламент розглянув проблеми лібералізації містобудування.

 

«Цим листом ми втретє звертаємо увагу парламенту на ситуацію в нашій галузі саме тому, що вона вже давно стала критичною. За результатами кожного наступного дослідження аудиторії наші радіокомпанії втрачають своїх слухачів: українці не хочуть слухати два десятки радіопрограм, які не можна відрізнити одну від одної», - заявляють в асоціації.

 

Наводимо текст листа:

 

«Відкритий лист Незалежної асоціації телерадіомовників до Верховної Ради України

 

Щодо приведення Закону України "Про телебачення і радіомовлення" у відповідність із вимогами Європейської Конвенції  про транскордонне телебачення

 

Шановні народні депутати!

 

Вже майже рік на розгляді Верховної Ради України знаходиться проект Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо приведення у відповідність із вимогами Європейської Конвенції про транскордонне телебачення до програмної концепції мовлення) №6342 від 26.04.2010 року (ініціатор законопроекту народний депутат Бондаренко О.А.), який спрямований на усунення штучних обмежень для розвитку українських радіокомпаній. 13 січня 2011 року цей проект був включений до порядку денного засідання Верховної Ради України, але замість нього і низки інших проектів Верховна Рада України розглянула проблеми лібералізації містобудування.

 

Цим листом ми втретє звертаємо увагу парламенту на ситуацію у нашій галузі саме тому, що вона вже давно стала критичною. За результатами кожного наступного дослідження аудиторії наші радіокомпанії втрачають своїх слухачів: українці не хочуть слухати два десятки радіопрограм, які не можна відрізнити одну від одної. Ми очікуємо на вирішення цієї проблеми вже понад чотири роки і чим більше спливає часу, тим складніше буде повернути увагу нашої аудиторії після її вирішення.

 

У зв'язку з викладеним вище, просимо вас включити законопроект №6342 до порядку денного чергової сесії Верховної Ради України та підтримати його при голосуванні Верховної Ради України.

 

Виконавчий директор ВГО "Незалежна асоціація телерадіомовників" М'ясникова К.А.»

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY