detector.media
29.01.2011 13:04
Білоруську журналістку Наталю Радіну випустили із СІЗО
Білоруську журналістку Наталю Радіну випустили із СІЗО

28 січня увечері редактора білоруського інтернет-видання «Хартія-97» Наталю Радіну відпустили із СІЗО КДБ Білорусі під підписку про невиїзд. Про це повідомляє прес-служба Білоруської асоціації журналістів (БАЖ).

 

Нагадаємо, журналістку затримали в ніч з 19 на 20 грудня після виборів президента Білорусі. Вона пробула в СІЗО 1 місяць і 1 тиждень. Її звинувачують в організації масових заворушень та участі в них, за що загрожує покарання до 15 років позбавлення волі.

 

За словами пані Радіної, про намір відпустити її під підписку про невиїзд вона довідалася 28 січня близько опівдні. Але вже в неділю, 30 січня, вона мусить їхати за місцем реєстрації - у Кобрин до батьків. Вона повинна буде з'являтися на допити, коли слідчі вирішать, що це потрібно.

 

Наталя Радіна розповіла, що певний час її утримували в одній камері з іншою затриманою журналісткою - Іриною Халип, але згодом її перевели в камеру з «економічними» затриманими.

 

Тим часом у СІЗО продовжують утримувати журналістку «Новой газеты» (Росія) Ірину Халіп, публіциста Олександра Федуту, редактора газети «Товарищ», члена правління БАЖ Сергія Возняка, членів ради БАЖ Павла Северинця і Дмитра Бондаренка. Їх звинувачують в організації масових заворушень та участі в них, за що їм загрожує покарання до 15 років позбавлення волі.Їхнього визволення вимагає БАЖ, чию заяву підтримали українські журналісти, рух «Стоп цензурі!», Київська незалежна медіа-профспілка.

 

Голова БАЖ Жанна Литвина привітала рішення про визволення Наталі Радіної з-під варти і висловила сподівання, що з-за ґрат швидко випустять і інших «в'язнів сумління».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY