detector.media
27.01.2011 11:09
У Єгипті під час розгону акції протесту постраждав кореспондент The Guardian

Журналіст британського видання The Guardian Джек Шенкер постраждав під час розгону акції протесту на площі Тахрір (Свободи) в Каїрі, що відбулася в ніч на 26 січня.

 

За інформацією інтернет-видання Lenta.Ru, кореспондент був у числі маніфестантів, затриманих і побитих єгипетською поліцією. Він отримав тяжкі побої, однак переломів чи ран на його тілі не залишилося. Також, як зазначає Lenta.Ru, Джек Шенкер скаржився, що поліцейські в нецензурних висловах відгукувалися про нього особисто і про його країну.

 

За словами журналіста, у відділенні після обшуку поліцейські завантажили затриманих демонстрантів у вантажівки і вивезли в пустелю за місто. Звідти одного із затриманих «забрали для подальших з'ясувань», а інших (у тому числі й кореспондента The Guardian) відпустили.

 

Нині заворушення в Каїрі тривають. У країні не працюють Twitter, Facebook, Youtube та інші соціальні мережі і сервіси обміну інформацією. Демонстранти вимагають відставки президента Хосні Мубарака і проведення в країні кардинальних демократичних реформ.

 

Очікується, що масові антиурядові демонстрації в Єгипті розпочнуться у п'ятницю, 28 січня, після спільної молитви.

 

«Детектор медіа»

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY