detector.media
25.01.2011 12:26
Томенко: Судове рішення щодо 5-го каналу й TВі визначатиме реальний стан свободи слова в Україні

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко вважає, що «розвиток історії зі спробою витіснити з телерадіопростору канали, які характеризуються об'єктивністю і неупередженістю в своїх інформаційних програмах, 5 канал та TВі, визначатиме реальний стан свободи слова в Україні», повідомляє сайт парламенту. Він нагадав, що 25 січня Вищий адміністративний суд України продовжить розгляд справи про позбавлення ТВі та 5-го каналу ліцензій на мовлення.

 

Віце-спікер зазначив, що цього питання неодноразово торкалися представники міжнародних структур не лише в Україні, а й у світі. «Абсолютно зрозуміла ситуація довкола цих медіа: влада загалом та медіамагнати, які сьогодні перебувають у владі, хотіли би зміцнити свій вплив і витіснити з медіапростору незручні своєю об'єктивністю канали», - зауважив він. Тому, на переконання Миколи Томенка, рішення суду характеризуватиме, чи продовжує влада зачищати медіапростір від незручних каналів та наскільки загрозливою є ситуація зі свободою слова в Україні.

 

Нагадаємо, що засідання Вищого адміністративного суду щодо цього питання відбудеться сьогодні, 25 січня 2011 року, о 15.00.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY