detector.media
08.01.2011 16:02
Генконсульство Росії: Українська бібліотека в Москві функціонує в робочому режимі

Бібліотека української літератури в Москві функціонує в робочому режимі і свою діяльність не припиняла. Про це повідомляє Zahid.net з посиланням на прес-службу Генерального консульства Росії у Львові.

 

При цьому, як запевняють у Генконсульстві, мови про закриття бібліотеки або зміну її статусу та функціонального напряму не йде.

 

«Як випливає з результатів бесіди заступника Міністра закордонних справ Росії Григорія Карасіна з послом України в Росії Володимиром Єльченком, що відбулася 29 грудня 2010 року в Москві, російська сторона вважає важливою роботу Бібліотеки української літератури в Москві з розповсюдження художніх творів українських письменників і поетів. У ході цієї бесіди особливо було підкреслено, що зазначена бібліотека покликана зміцнювати дружбу і повагу між українцями і росіянами», - зазначено у повідомленні.

 

Як писала ТК, 23 грудня 2010 року з Бібліотеки української літератури в Москві для проведення психолого-лінгвістичної експертизи вилучено більш як 50 видань, зокрема, газети «Нація і держава», «Шлях перемоги», «Українське слово», «Національна безпека України». Після другого обшуку, який відбувся 24 грудня, єдину на території Росії Бібліотеку української літератури в Москві було опечатано й зачинено.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY