detector.media
08.01.2011 10:59
Балканська версія «Аль-Джазіри» стартує у квітні

Офіційний старт нового телеканалу мережі «Аль-Джазіра» Al Jazeera Balkans перенесений на квітень 2011 року, повідомляє telsat-news. Раніше планувалося, що канал почне мовлення на початку року.

 

Базований у столиці Боснії та Герцеговини Сараєві, Al Jazeera Balkans мовитиме також на Хорватію, Сербію і Чорногорію. Мовлення вестиметься «місцевою мовою» (якою саме - боснійською, сербською чи хорватською - не уточнено). Канал буде доступний у найбільших кабельних мережах регіону, цифрових платформах та в ефірному цифровому мовленні. На каналі працюватимуть близько сорока місцевих журналістів.

 

«Продовжуючи традицію новаторської журналістики "Аль-Джазіра", канал постачатиме балканську аудиторію незалежною інформацією про найважливіші події світу та регіону. Новини місцевого виробництва доповнюватимуться матеріалами інших каналів мережі та інформацією з 65 бюро в усьому світі», - йдеться на сайті телеканалу.

 

«Аль-Джазіра» стартувала у 1996 році як перший незалежний арабськомовний інформаційний телеканал у світі. У 2006 році на базі каналу було створено міжнародну корпорацію Al Jazeera Network, штаб-квартира якої розташована у місті Доха - столиці Катару. Зараз до мережі входять арабськомовна та англомовна версії головного каналу, Al Jazeera Documentary, Al Jazeera Sport, англомовний та арабськомовний сайти, центр медіатренінгів та розвитку,  навчальний центр тощо.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY