detector.media
07.01.2011 10:32
Клінтон закликала Білорусь покінчити з репресіями проти ЗМІ
Під час зустрічі з білоруськими правозахисниками держсекретар США Гілларі Клінтон наголосила, що продовжує закликати режим президента Олександра Лукашенка покінчити з «репресіями проти опозиції, засобів масової інформації та громадянського суспільства». Про це повідомляє «Радіо Свобода».
 
Учасники зустрічі обговорили президентські вибори в Білорусі, методи проведення яких були засуджені Сполученими Штатами і країнами Європи, а також покарання білоруською владою представників ЗМІ, опозиційних активістів і політичних лідерів.
Клінтон сказала білоруським активістам, що Вашингтон «пильно» стежить за діями білоруської влади і активно реагуватиме на всі зміни в її поведінці.
 
Раніше США і Євросоюз оприлюднили дві спільні заяви з засудженням насильства щодо опозиції після виборів 19 грудня і закликали негайно звільнити людей, які залишаються за ґратами.
 

Як повідомляла ТК, напередодні, 6 січня, представник Організації з безпеки та співробітництва у Європі із питань свободи засобів масової інформації Дуня Міятович закликала припинити нападки на незалежну пресу в Білорусі та негайно звільнити з-під варти затриманих журналістів. 


«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY